Idas äppelkaka
Serverar:
4 portioner
God äppelkaka som efterrätt.
Ingredienser
6 syrliga äpplen
1 msk fett till formen
3 msk russin
5 msk calvados eller konc äpplejuice
150 g mandelmassa
3 ägg
1 dl strösocker
2 tsk sockerbolagets vaniljsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Smörj en form och lägg i klyftorna.
Strö över russin och häll över calvadosen eller juicen. Finfördela mandelmassan i matberedare eller grovriv den. Strö ovanpå äppelklyftorna.
Vispa äggen med sockret och vaniljsockret och häll det över äppleklyftorna.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter, tills äppelkakan är gyllenbrun.
Servera den lite varm med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.
Liknande recept
Äppelkaka supergod
4.3
1
12
Fias amerikanska äppelkaka
4.7
8
21
Amerikansk äppelkaka
4.5
45 min
8-10
23
Idas kasslergryta
4.4
1 h 10 min
4-5
12
Ninnis äppelkaka
30 min
6-8
1
Äppelkaka
4
1 h 30 min
4-8
Knäckig äppelkaka i långpanna
4.5
1 h
20-30
10
Äppelkaka från Ölme
4.3
4-6
Äppelkaka Underbar
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!