Idas äppelkaka

Serverar: 4 portioner

God äppelkaka som efterrätt.

Ingredienser

  • 6 syrliga äpplen
  • 1 msk fett till formen
  • 3 msk russin
  • 5 msk calvados eller konc äpplejuice
  • 150 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk sockerbolagets vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Smörj en form och lägg i klyftorna.
    3. Strö över russin och häll över calvadosen eller juicen. Finfördela mandelmassan i matberedare eller grovriv den. Strö ovanpå äppelklyftorna.
    4. Vispa äggen med sockret och vaniljsockret och häll det över äppleklyftorna.
    5. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter, tills äppelkakan är gyllenbrun.
    6. Servera den lite varm med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben