II Sugo di San Marzano

Serverar: 2 portioner

En underbart god Italiensk tomatsås som man kan ha som dressing eller sås. Toppen på buffébordet och även god på pizzan. San Marzano tomaterna är köttigare än vanliga och finns bl.a. att köpa på burk, leta efter burkar med texten San Marzano, det är en italiensk synnerligen trevlig tomatsort. Och köp ett gäng när du väl hittar dem. Tjata annars på din handlare att han eller hon ska ta hem.

Ingredienser

  • ½ dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor (i tunna skivor)
  • 1 kg San Marzano tomater
  • Färsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Gör ett kryss i tomaterna och doppa någon minut i kokande vatten och flå dom.
    2. Värm upp olivoljan. Lägg i vitlöksskivorna och låt steka lätt utan att den tar färg. Häll i San Marzano tomaterna. Rör om ordentligt och låt koka i ca 5 minuter. Salt och peppra.
    3. Garnera med färska basilikablad. Kan det bli enklare och godare? Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben