Fläskkotlett San Fransicso

Serverar: 4 portioner

Receptet kommer från en restaurang i San Fransisco

Ingredienser

  • 4 benfria fläskkotletter
  • Färsk pasta
  • 1 tsk olivolja
  • Sås
  • 1/2 dl torr sherry eller äppeljuice
  • 2 msk brunt farinsocker
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1/4 tsk starka chiliflingor
  • 2 tsk maizena
  • 2 msk vatten
  • Garnering
  • Fint tärnad paprika
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen: Blanda sherry, farinsocker, soja och chiliflingor och ställ åt sidan.
    2. Hetta upp oljan på medelvärme i en stekpanna. Lägg i fläskkotletterna och bryn dem ca 2 min på varje sida. Häll såsen över kotletterna och sänk till svag värme. Täck över och sjud lätt tills kotletterna är färdiga, ca 10 minuter. Tillsätt 2-3 msk vatten om vätskan reduceras allt för snabbt.
    3. Koka pastan enligt paketets anvisningar medan kotletterna sjuder i såsen. Låt pastan rinna av och lägg upp den på tallrikar.
    4. Lägg upp kotletterna ovanpå pastan. Håll det varmt. Blanda maizenan med 2 msk vatten. Blanda väl. Vispa ner maizenablandningen i såsen, sjud upp och låt sjuda tills såsen tjockar, ca 1-2 min. Häll över såsen över kotletterna. Garnera med tärnad paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben