Receptet kommer från en restaurang i San Fransisco
Ingredienser
4 benfria fläskkotletter
Färsk pasta
1 tsk olivolja
Sås
1/2 dl torr sherry eller äppeljuice
2 msk brunt farinsocker
2 msk kinesisk soja
1/4 tsk starka chiliflingor
2 tsk maizena
2 msk vatten
Garnering
Fint tärnad paprika
Instruktioner
Börja med såsen: Blanda sherry, farinsocker, soja och chiliflingor och ställ åt sidan.
Hetta upp oljan på medelvärme i en stekpanna.
Lägg i fläskkotletterna och bryn dem ca 2 min på varje sida.
Häll såsen över kotletterna och sänk till svag värme.
Täck över och sjud lätt tills kotletterna är färdiga, ca 10 minuter.
Tillsätt 2-3 msk vatten om vätskan reduceras allt för snabbt.
Koka pastan enligt paketets anvisningar medan kotletterna sjuder i såsen.
Låt pastan rinna av och lägg upp den på tallrikar.
Lägg upp kotletterna ovanpå pastan. Håll det varmt.
Blanda maizenan med 2 msk vatten. Blanda väl.
Vispa ner maizenablandningen i såsen, sjud upp och låt sjuda tills såsen tjockar, ca 1-2 min.
Häll över såsen över kotletterna. Garnera med tärnad paprika.