Imminns smarriga fläskfilègryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod och kan lätt byta fläskfilèn mot kyckling eller quorn.

Ingredienser

  • 1 (500 g) fläskfilè el 500 g kyckling eller 400 g quornfile
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3 dl stark hårdost
  • Ströbröd
  • 2 ägg
  • 5 tomater
  • 1 dl chilisås
  • ½ dl ketchup
  • Senap efter smak
  • 5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär fileèn i skivar. Blanda ströbröd, den rivna osten, salt peppar. Vispa äggen. Vänd fileerna i äggen och ströbröd och stek dem på medelgod värme. Blanda grädde, chilisås, ketchup,senap.
    2. Lägg de stekta fileerna i en eldfast form och lägg alla skivade tomaterna på. Häll på gräddblandningen och skrapet och äggen efter paneringen. Lägg på ytterligare ost om så önskas. Gratinera i 200 g ca 30 min.
    3. Servera med ris, klyftpotatis, bulgur, orzo eller stekt potatis. En fräsch grönsallad och ett glas vin, sätter pricken över iet.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (2)

    kekke46 26 april 2010

    Hej imminn! Ska pröva din smarriga fläskfilégryta. Den verkar vara god kommer tillbaka senare när jag prövat den. Ha en bra kväll / kekke

    kekke46 23 maj 2010

    Otrolig god gryta alla här ville ha receptet. Den här kommer jag göra flera gånger blir högsta poäng Tack för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben