Inbakad potatis i smördeg

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Jättegott till ugnsstekt lax eller till stekt kött

Ingredienser

  • 1 paket smörplattor , 4 plattor
  • Ca 1 kg kokt potatis
  • Vitlökssalt
  • Västerbottenost
  • Bredbar ost
  • Smör
  • Bakplåtspapper
  • Instruktioner

    1. Pressa kokt potatis. Baka ut 4 smördegsplattor, bred ut bredbar ost på dem. Fördela den kokta pressade potatisen på plattorna, krydda med vitlöksalt.
    2. Skiva västerbottenost. Pensla med smör på långsidans kant, rulla ihop till 4 rullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt med skarven nedåt .
    3. Pensla rullarna med smör och grädda i 15 minuter i 200 grader tills de är gyllengula .

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben