Indisk fiskgryta Kerala curry

Serverar: 4 portioner

Variera genom att byta ut fisken mot små bitar kycklingfilé.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri fiskfilé, gös eller sej
  • 3 dl jasminris
  • ½ tsk salt
  • ½ purjolök
  • 100 g pärltomater
  • 1 msk rapsolja
  • 1 påse Santa Maria Kerala curryblandning, 40 g
  • 1 burk kokosmjölk light, 400 ml
  • Tillbehör
  • 1 dl färska korianderblad
  • Instruktioner

    1. Koka riset med saltet enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skär under tiden fisken i ca 3x3 cm stora bitar. Ansa och skiva purjon. Halvera tomaterna. Fräs purjon ca 1 minut i oljan i en gryta. Tillsätt curryblandningen.
    3. Häll på kokosmjölken och rör om. Låt koka upp och koka ca 1 minut. Tillsätt fisk och tomater och sjud 3-5 minuter.
    4. Servera med koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    labanclara12 9 maj 2009

    God!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben