Indonesisk gryta
Serverar:
4 portioner
Mjölk och glutenfritt
Ingredienser
400 g benfritt griskött t.ex. bog eller skinka
1 msk olja
1 gul lök
1 purjolök
2 tsk curry
2 msk soja
½ tsk salt
1 krm ingefära
1 msk maizena
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 bananer
2 äpplen
Instruktioner
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken och skiva purjolöken.
Fräs lök och purjolök i matfettet tillsammans med curry. Lägg i köttet och rör om. Strö eventuellt över maizena.
Häll i soja och tillsätt salt, ingefära, buljongtärning och vatten. Låt grytan koka cirka 20 minuter.
Skär äpplena i tärningar och bananerna i skivor.
Lägg i frukten och låt grytan puttra 5 minuter till.
Liknande recept
Kyckling gryta m tomat och oliver
30 min
2
MEXI GRYTA / Räkor
3
4
1
Gryta med fläskkött och mango chutney
4.4
4
8
Marinerad nötstek i gryta
4
6
4
Thai gryta med kassler!
4.5
1 h 30 min
4
2
Afrikansk gryta
4.8
6
Fläskfile gryta med Dragon
4.2
30 min
4
10
Gryta med bönor och korv
4.4
30 min
4
10
Wiro Gryta
4.3
1 h 45 min
6-8
15
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!