Indonesisk gryta

Serverar: 4 portioner

Mjölk och glutenfritt

Ingredienser

  • 400 g benfritt griskött t.ex. bog eller skinka
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 2 tsk curry
  • 2 msk soja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm ingefära
  • 1 msk maizena
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 bananer
  • 2 äpplen
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken och skiva purjolöken.
    2. Fräs lök och purjolök i matfettet tillsammans med curry. Lägg i köttet och rör om. Strö eventuellt över maizena.
    3. Häll i soja och tillsätt salt, ingefära, buljongtärning och vatten. Låt grytan koka cirka 20 minuter.
    4. Skär äpplena i tärningar och bananerna i skivor.
    5. Lägg i frukten och låt grytan puttra 5 minuter till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben