Indonesisk gryta med söt sojasås

Serverar: 4 portioner

En god gryta som tar lite tid i ugnen, men är värd att vänta på.

Ingredienser

  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 8 msk schalottenlök, skalade och skivade
  • 6 vitlöksklyftor, skalade och skivade
  • 750gr grytbitar av fläskkött, bog eller högrev
  • 4 cm färsk ingefära, skalad och skivad
  • 1 1/4 dl ketjap manis eller annan söt soja
  • ½ dl kinesisk soja
  • 1 tsk svartpepparkorn, krossade
  • 4-10 röda och gröna chilifrukter
  • 5 dl kycklingbuljong eller vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175grader. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. Bryn schalottenlöken och vitlök lätt. Ta upp och sätt dem åt sidan.
    2. Lägg köttet i wok- eller stekpannan tillsammans med ingefäran och bryn på medelvärme under omrörning 3-4min. Häll över ketjap manis och soja och lägg i den brynta löken. Tillsätt peppar och chili, rör om och sjud någon minut. Häll sedan i buljong eller vatten. Sjud upp på nytt.
    3. Lägg över allt i en ugnsfast gryta.Täck grytan med lock eller aluminiumfolie och ställ den i ugnen. Låt sjuda 1 timme och 45 minuter. Rör om då och då.
    4. Servera grytan rykande varm med vitt långkornigt ris som fått koka med gurkmeja. Garnera med färsk koriander. Skivad gurka, strimlad salladslök och ananas passar bra till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben