Indonesisk kycklinggratäng

Serverar: 1-4 portioner

Kyckling är alltid gott.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 röd paprika
  • 1 stor banan
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 msk sambal oelek
  • 2 tsk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl mango chutney
  • Instruktioner

    Pilla kycklingen i mindre bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Skiva bananen över kycklingen och till sist hackar du paprikan och strör över alltihop. Vispa grädden tillsammans med sambal oelek, curry, vitlök och mango chutney. Bred smeten över gratängen. Gratinera i 2250C i c:a 20-25 minuter. Servera med jasminris och melonsallad (bedövar lite av den starka smaken).

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    ThomasP 28 oktober 2007

    Festmåltid som passar bra med tagliatelle också//Thomas

    martinalinda 21 januari 2008

    Denna rätt var super. Jag gjorde om den lite och gjorde den med kycklingfilé istället och la dit lite ananas oxå. Alla tyckte den var suverän och det var nog 4-5 pers som ville ha ditt recept. mvh linda

    Marie-76 28 januari 2008

    Den här gratängen är verkligen en av mina favoriter, har lagat den i många år och den är lika god varje gång.

    madmax 23 januari 2009

    Supergott!! Har gjort denna rätt flera ggr i lite olika varianter, lite mindre sambal när barnen ska äta och lite mer när det bara är vuxna...=) Gör man enligt receptet så blir det starkt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben