Indonesisk morotssoppa

Serverar: 4 portioner

Gillar man lite mer smak i morotssoppan är detta rätt soppa

Ingredienser

  • 2 stora morötter
  • 1 stor potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära (färsk)
  • 1 tsk rivet skal av lime eller citron
  • 1 grön chilipeppar
  • 8 dl grönsaksbuljong (1 tärning + vatten)
  • salt
  • vitpeppar
  • Till servering
  • Matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    Skala morötterna och potatisen. Skär dem i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs grönsakerna med flytande margarin i en kastrull. Tillsätt pressad vitlök, ingefära och skalet av lime eller citron. Kärna ur, hacka och tillsätt chili. Häll på buljongen och koka grönsakerna mjuka under lock, ca 10 min. Använd stavmixer eller matberedare för att göra soppan till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (5)

    Bodil56 12 maj 2008

    Den här soppan blev jättepoppis på mitt jobb!!!!! Ska absolut göra den fler gånger.

    annsiii 7 juli 2009

    Himmelsk soppa!

    HubBub 5 november 2009

    Väldigt god soppa! Den kommer jag garanterat att göra igen!

    Antracith 8 september 2011

    Galet gott blev det!!! Rekommenderas varmt av den matglad student ;) /Johan

    Gourmak 30 januari 2012

    Riktigt kryddstark och god soppa! Rekomenderas varmt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben