Indonesiska grytan med frukt

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En smakrik gryta som passar bra på hösten/vintern.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av fläskkött
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 purjolök
  • 1 morot
  • 1 banan
  • 1 syrligt äpple
  • 1-½ tsk curry
  • 1½ dl buljong(tärning)
  • 2-3 msk soja
  • ½ msk vinäger
  • ½-1 tsk salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm ingefära
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk margarin
  • Instruktioner

    1. Skär fläskköttet i mindre bitar, bryn i stekpanna. Lägg över i gryta. Skär och skölj grönsaker och frukt. Skär dem i skivor eller tärningar. Fräs grönsaker, frukt och curry en stund och blanda det med köttet.
    2. Späd i stekpannan med vatten (1½ dl). Häll skyn samt buljongtärning, soja och vinäger i grytan. Tillsätt kryddorna. Koka under lock på svag värme ca 20 min.
    3. Blanda med en gaffel margarin och mjöl till en pasta, lägg ner i grytan och koka ytterligare 5 min. Serveras med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben