Ingas potatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Min egen potatissallad. Älskad av familjen. Krispigare och mindre majonäsig än köpt.

Ingredienser

  • 8-10 kokta potatisar
  • 2 äpplen
  • 10 cm slanggurka
  • 10 cm purjolök
  • 1 liten gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippa gräslök
  • 1 burk mini crème fraiche
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Tärna potatis, äpple och gurka. Finhacka lök och purjo. Salta och peppra. Blanda crème fraiche, majonnäs och senap till dressingen i en skål. Rör ner den i salladen.
    2. Klipp gräslök över. Servera till grillat. Passar bra på buffébordet.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    gummsen 14 augusti 2009

    Jättegod potatissallad framför allt känns den inte så fet. En klar 5:poängare!

    flabban 3 juli 2012

    En mycket god och fräsch potatissallad. Uteslöt gul lök och använde turkisk yoghurt istället för créme faiche. Blev hur gott som helst. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben