Ingefärsflarn

Serverar: 30 portioner

Tid: 20 minuter

Som de traditionella havreflarnen, men med en stingande smak av ingefära.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 - 3 msk riven färsk ingefära (efter smak och behag)
  • 1 ägg
  • 1,5 dl socker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader Smält fettet i en större kastrull. Lyft från värmen och häll i havregrynen. Rör ner resterande ingredienser och blanda till en jämn smet. Lägg ca en tsk av smeten glest på en plåtar med pakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått en guldgul färg, ca 6-7 minuter. Låt svalna på pappret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ingefärarecept
    Färsk, torkad, riven, hackad, pressad, syltad... Ingefära smakar ut...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben