Ingefärspolenta muffins

Serverar: 12 portioner

Det går inte att se att de här muffinsen är gjorda av polenta eftersom det mörkbruna sockret maskerar polentans normalt gula färg. Glutenfria.

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 125 g mörkbrunt socker
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 3 ägg
  • 125 g polenta
  • 100 g malda mandlar
  • 1 tsk glutenfritt bakpulver
  • 4 msk mjölk
  • Topping
  • 6 bitar inlagd ingefära
  • 2-3 msk ingefärslag (från den inlagda ingefäran)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader. Rör smör, socker, ingefära och salt till en lätt och pösig smet. Rör sedan ned äggen, vänd ned polentan tillsammans med de malda mandlarna och bakpulvret. Häll upp smeten i 12 muffinsformar och jämna till ytan på varje muffins.
    2. Baka i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills muffinsarna har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut dem ur ugnen och lägg dem på ett galler för att svalna.
    3. Skär ingefärsbitarna i strimlor, fördela dem över muffinsen och häll över lite av lagen.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben