Ingelas brownies

Serverar: 20 portioner

Det är den här varianten jag använder mig av när jag bakar brownies.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 dl hackade valnöts- eller hasselnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
    2. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en skål över hett vattenbad.
    3. Rör ner äggsmeten i den smälta chokladen.
    4. Blanda mjöl, bakpulver och nötter i en skål och rör ner det i chokladsmeten. Rör smeten jämn och fin.
    5. Smörj en form, ca 20x25 cm, och häll i smeten. Grädda kakan i 175 grader i 30 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben