Ingelas brownies
Serverar:
20 portioner
Det är den här varianten jag använder mig av när jag bakar brownies.
Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
100 g mörk blockchoklad
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl hackade valnöts- eller hasselnötskärnor
Instruktioner
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en skål över hett vattenbad.
Rör ner äggsmeten i den smälta chokladen.
Blanda mjöl, bakpulver och nötter i en skål och rör ner det i chokladsmeten. Rör smeten jämn och fin.
Smörj en form, ca 20x25 cm, och häll i smeten. Grädda kakan i 175 grader i 30 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.
Liknande recept
Brownies med chokladglasyr
4
40
Brownie med hasselnötter och marshmallows
5
1
1
Ingelas smörgåstårta
5
15
4
Nallemammas brownies
3
35 min
24
1
Ingelas rostbiffstårta
5
12-15
Gammeldags brownies
15
Brownie med marshmallows/ valnötter
1
Kladdiga brownies med chokladbitar
3.4
20 min
24
4
Brownie cupcakes med rich chocolate frosting
4.6
11
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!