1 dl vitt vin ev matlagningsvin eller ”torr” cider
1 ½ dl hönsbuljong
1 msk mjöl
1 ½ dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1-2 tsk limesaft
1-2 dl riven ost
Instruktioner
Koka pastan och låt den rinna av. Koka buljongen.
Skala och hacka löken. Smält en msk matfett i en gryta.
Fräs löken lätt. Tillsätt vin och buljong, koka upp och lägg i kycklingfiléerna, låt småkoka i ca 10 min.
Ta upp köttet och sila buljongen.
Smält resten av matfettet i grytan. Strö över mjölet och rör tills mjölet fått en gyllenbrun färg. Späd med buljongen och låt koka i 2-3 minuter. Tillsätt grädden och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg dem i såsen.
Lägg spagettin i en ring i en lätt smord form. Häll såsen i mitten. Strö på riven ost. Gratinera i 225º ca 10 min. Servera ur formen med en blandad sallad till
Tips:
Går lika bra att använda en färdiggrillad kyckling. Eller att ugnsteka en hel kyckling innan och använda kött från både bröst och ben/lår. Gör gärna dubbel sats av såsen, det blir lätt för lite annars.När man rör ut mjölet i det smälta fettet kan man tillsätta en nypa salt så klumpar det sig inte så lätt.