Ingelas kycklinggratäng

Serverar: 4 portioner

Gott även med pastan bredvid.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer ca 400 g
  • 1 gul lök
  • 2 msk margarin
  • 1 dl vitt vin ev matlagningsvin eller ”torr” cider
  • 1 ½ dl hönsbuljong
  • 1 msk mjöl
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1-2 tsk limesaft
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och låt den rinna av. Koka buljongen. Skala och hacka löken. Smält en msk matfett i en gryta. Fräs löken lätt. Tillsätt vin och buljong, koka upp och lägg i kycklingfiléerna, låt småkoka i ca 10 min. Ta upp köttet och sila buljongen. Smält resten av matfettet i grytan. Strö över mjölet och rör tills mjölet fått en gyllenbrun färg. Späd med buljongen och låt koka i 2-3 minuter. Tillsätt grädden och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och limesaft. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg dem i såsen. Lägg spagettin i en ring i en lätt smord form. Häll såsen i mitten. Strö på riven ost. Gratinera i 225º ca 10 min. Servera ur formen med en blandad sallad till
    2. Tips: Går lika bra att använda en färdiggrillad kyckling. Eller att ugnsteka en hel kyckling innan och använda kött från både bröst och ben/lår. Gör gärna dubbel sats av såsen, det blir lätt för lite annars.När man rör ut mjölet i det smälta fettet kan man tillsätta en nypa salt så klumpar det sig inte så lätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben