Ingemars kasslersoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Min morbrors goda soppa med potais, morötter och kassler.

Ingredienser

  • Ca 600 gr kassler
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar
  • 8-10 potatisar
  • Ca 1 liter vatten
  • 2-4 köttbuljongtärningar
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Riv morötterna och lökarna på den grövsta delen av rivjärnet. Bryn dem i en gryta.
    2. Skala potatisarna och skiva dem i stavar.
    3. Strimla kasslern och lägg potatis och kassler i lök- och morotsblandnigen.
    4. Häll i vattnet och buljongtärningarna.
    5. Låt koka i 10 minuter, skumma av om det behövs.
    6. Smaka av med grädde, salt och peppar.
    7. Vill man kan man mixa potatis- och morotsblandningen och ha kasslern som kallt tillbehör. Det är också gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben