Kasslersoppa à la Nettan

Serverar: 4 portioner

En god soppa som får extra smak av kasslern Servera gärna ett gott vitlöksbröd till

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1 msk curry
  • 1 gul lök, hackad
  • 1-2 vitlöksklyfta, pressad
  • Ca 500 g potatisar, i tärningar
  • 3-5 cm kassler i bit, i tärningar
  • 250 g broccolibuketter, i bitar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Ca 1 l vatten
  • 1 msk vegetabilisk buljong eller 1 tärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 3 msk créme fraiche
  • 1 msk flytande citron
  • 1-2 msk persilja, klippt
  • Vitlöksbröd
  • Baguett
  • Smör
  • Pressad vitlök
  • Ost
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret tillsammans med curry i en gryta. Tillsätt löken och vitlöken som får fräsa en stund.
    2. Tillsätt vatten och buljong. Låt det koka en stund innan potatisen hälls i.
    3. När potatisen nästan är färdiga tillsätt kasslern och broccolin.
    4. Gör en redning av mjölet. Häll i grädde, créme fraiche, persiljan och kryddorna.
    5. Smaka av med flytande citron och krydda mer om det behövs.
    6. Sätt ugnen på 225° Vitlöksbröd: dela brödet i sneda bitar. Lägg brödet på en bakpappersklädd plåt. Bred smör blandat med pressad vitlök över. Lägg ost ovanpå och krydda med svartpeppar. Grädda ca 5 minuter
    7. Servera gärna ett gott vitlöksbröd till.
    8. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben