Ingvars filkaka

Denna brukar alltid farsan göra, mycket god.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl fil
  • 3 msk smält margarin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk nejlikor
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader
    2. Vispa ägg och socker samman. Blanda ner de torra ingredienserna, till sist de smälta smöret och filen. Vispa samman.
    3. Bröa sedan en 2 l kakform med hål i mitten. Ha kakan inne i minst 45 min på 175 grader, kolla med sticka.

    Liknande recept

    40 min
    10
    1
    5
    30-35
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben