Ingvars torskgryta

Serverar: 4 portioner

Bra med mat som "sköter sig själv" på spisen.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 400 g torskfilé
  • 2 citroner
  • 100 g smör
  • 1 tsk curry
  • Dill
  • 1 purjolök
  • Kapris
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen. Ansa och strimla purjolöken. Skär fisken i bitar. Smält smöret i en gryta, fräs curry däri.
    2. Varva potatis, fisk, kapris och purjolök i grytan, salta och peppra mellan varven. Pressa saften av en citron, blanda med vatten och häll över.
    3. Koka ca 30 min tills potatisen är mjuk.
    4. Skär den andra citronen i hinnfria tärningar. Strö citron och dill över gtytan före servering.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4
    7

    Kommentarer (3)

    Anderstam 19 juni 2012

    Tackar Bockar Bugar & Niger! Detta var en enormt god och enkel att göra gryta. Givetvis 5 poäng med många++++++++++++efter. Bild på dagens middag är nu inlagd

    AnitaPop 28 mars 2015

    Så gott! Och lättlagat. Till och med mannen som inte gillar kokt fisk åt med god aptit. Klar femma!

    peaxe 16 augusti 2015

    Supergott tyckte hela familjen. Att det dessutom var lättlagat gör inte saken sämre😀

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben