Torskgryta

Serverar: 3-4 portioner

Vi äter detta en gång om året, och då är det en mycket speciell dag =)

Ingredienser

  • Ca 400 gr torsk
  • 1 purjolök
  • 1 burk svamp
  • 2-3 tomater
  • 20-30 gr smör
  • 3 dl kaffegrädde eller matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Lägg smöret i botten på en traktörpanna eller dylikt. Lägg torsken på smöret. Skiva purjolöken och lägg på fisken. Svampen läggs på purjolöken och därefter tomaterna. Salta och peppra. Låt detta koka på svag värme ca 20-25 minuter så att torsken är färdig. Häll till sist i grädden och koka upp snabbt.
    2. Vill man ha tjockare sås kan man reda grädden med lite vetemjöl eller annat rednings mjöl.
    3. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben