Torskgryta med citron och pinjenötter.

Serverar: 4 portioner

En jättegod fiskgryta!

Ingredienser

  • 600 g torskfilé i bitar
  • 6 potatisar (i tjocka skivor)
  • 2 vitlöksklyftor (finhackade)
  • 1 rödlök (skivad)
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 citron (saften)
  • 1 dl pinjenötter
  • 12 körsbärstomater
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Stek först potatisskivorna i oljan, tillsätt lök och vitlök och fräs vidare tills löken är genomskinlig. Häll över vin, citronsaft och buljong. Småkoka under lock i ca 10 minuter. Lägg i fiskbitarna och ångkoka dem under lock i 7-8 minuter. Lägg tomaterna i grytan när fisken är kokt. Smaka av med salt och peppar. Rosta (stek) pinjenötterna i en torr stekpanna i ett par minuter.
    2. Servera grytan i stora, djupa tallrikar och strö över pinjenötterna vid serveringen.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben