Kalles torskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god fiskrätt som även barn gillar.

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst torsk eller sej
  • 2 dl cremé fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 liten purjolök
  • 4 msk Kalles kaviar
  • 1/2 tsk smulad basilika
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 liten bunt gräslök el dill
  • Instruktioner

    1. Tina fisken så att den går att skära i 2 x 2 cm stora tärningar. Ansa och strimla purjolöken. Koka upp créme fraich med mjölk under omrörning. Tillsätt smulad buljong, purjolök, kaviar och basilika. Låt det koka upp. Lägg i fisktärningarna och låt grytan sjuda på svag värme 5 - 8 minuter. Smaka av.
    2. Skala och hacka de hårdkokta äggen. Strö dem över fiskgrytan och klipp gräslök eller dill över det hela.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben