Torskgryta från Markaryd

Serverar: 4-5 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 3 charlottenlökar
  • 1 burk hela tomater
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1½ dl grädde
  • 250 g champinjoner
  • 75 g bacon
  • Persilja
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken, fräs den. TIllsätt tomater, vin och torsk. Salta och peppra. Låt allt puttra ca 5 min. Lägg över fisken och tomaten med skyn i en eldfast form. Ansa och skiva svampen, lägg ner den i formen och häll över grädden. Täck med folie och grädda i ugnen ca 15 min.Strimla bacon och fräs, låt det rinna av på hushållspapper. Ta bort folien och strö bacon och persilja över fisken. Servera med potatis. Smaklig spis!

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben