Filkaka med lingongrädde

Av denna kakan kan du göra många bakelser tillsammans med lingongrädden.Vill man göra kakan lite mer syrlig kan man använda fil med citron- eller jordgubbssmak.

Ingredienser

  • 7 dl mjöl
  • 4 ½ dl socker
  • 4 ½ filmjölk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 150 g smält smör
  • 3 ½ tsk nejlikor
  • 3 ½ tsk kanel
  • 3 dl vispgrädde
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till en jämn smet. Häll upp smeten i en smörad och bröad långpanna (35x40).
    2. Grädda ca 35 minuter, 175 C.
    3. När kakan har svalnat skärs den i lämpliga bitar. Vispa grädde och tillsätt lingonsylt efter smak.

    Liknande recept

    40 min
    10
    1
    5
    1 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben