Mjuk pepparkaka

Tid: 1 timme 30 minuter

Så god att man smälter. Tips! Väldigt gott med lingongrädde till. Vanlig grädde och så har man lingonsylt i. Supergott!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 150 g smält smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    Smöra och bröa en 1 ½ - litersform väl. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör och mjölken. Blanda vetemjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner det i smeten. Grädda kakan i 175 grader i 50-60 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    UllaC 11 februari 2011

    Jättegod pepparkaka!

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben