Pepparkaksmaränger med lingongrädde

Serverar: 10 portioner

Något att servera till efterrätt.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 1 krm citronsaft
  • 50 g pepparkakor
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum.
    2. Vispa sedan i citronsaften, och så sockret, lite i sänder till dess att smeten är tjock och fast. Du ska kunna vända formen upp och ner utan att marängensmeten rinner.
    3. Krossa sedan pepparkakorna i en mortel (det gör inget om några smulor är större). Vänd ner smulorna i smeten. Nu kommer smeten dock att kännas aningen lösare, men det är ingen fara alls.
    4. Klicka ut den i små rundlar på bakplåtspapperklädd plåt och grädda marängerna i ca 1,5 timme eller tills de känns torra även på undersidan. Låt dem svalna. Vispa grädden och rör i sylt.
    5. Ex. Lägg samman marängerna två och två med en klick lingongrädde emellan.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben