Mannamummaläfsor med morötter

Tid: 40 minuter

När jag hade kvarbliven mannagrynsgröt och tänkte göra mannagrynspudding. Drabbades jag av en enorm experimentlusta. Tack och lov för det, resultatet slog gumman och mig med häpnad. Serverade ljumna med lingongrädde som på bilden, blev det en härlig kaka till kaffet. Idag serverade jag de kvarvarande kalla med en enkel räkröra på till förrätt. Båda sätten blev höjdare.

Ingredienser

  • 5 dl mannagrynsgröt (500 g)
  • 2 ägg
  • 1-2 morötter (100 g)
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk kardemumma (mald)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader och finriv morötterna. Blanda gröt, ägg, strösocker och morötter, gärna med degkrokar. Blanda vetemjölet med kardemumma, bakpulver och bikarbonat. Rör ner vetemjölsblandningen i grötblandningen. Klicka med en matsked med råge på ut 12 högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma med skeden till runda bullar som ligger väl åtskilda för de kommer att flyta ut. Grädda 1 fals under mitten i ca 20-25 minuter. Låt svalna av på plåten. Serveras ljummen med lingongrädde, eller kalla med t.ex skaldjursröra. Går bra att frysa och värma i mikron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben