Knäcktårta

Serverar: 8-10 portioner

Mmm

Ingredienser

  • Smör och ströbröd
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • Rivet apelsinskal från en apelsin
  • Knäck
  • 1 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 3 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 100 g valnötter, grovhackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa formen. Riv mandelmassan och vispa med elvisp till en jämn smet tillsammans med äggen och apelsinskalet. Häll smeten i formen och grädda i 15 minuter.
    2. Blanda socker, sirap, grädde och smör i en liten tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen och fortsätt koka i ca 10 minuter. Rör ner valnötterna. Häll den varma knäcken på mandelbottnen och låt den kallna. Servera med lingongrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gds877 27 oktober 2009

    Detta tyckte familjen om, jättegott...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben