Riv mandelmassan och vispa med elvisp till en jämn smet tillsammans med äggen och apelsinskalet. Häll smeten i formen och grädda i 15 minuter.
Blanda socker, sirap, grädde och smör i en liten tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen och fortsätt koka i ca 10 minuter. Rör ner valnötterna. Häll den varma knäcken på mandelbottnen och låt den kallna.
Den var jättegod, jag fick mycket beröm för den!
Men -vi fick ta den från formen med sked, knäcken var helt lös, trots att jag kokade den i drygt 15 minuter. Den var alltså långtifrån klar, trots längre tid än vad du angett.
Den var jättegod, jag fick mycket beröm för den! Men -vi fick ta den från formen med sked, knäcken var helt lös, trots att jag kokade den i drygt 15 minuter. Den var alltså långtifrån klar, trots längre tid än vad du angett.