Knäcktårta

Serverar: 8-10 portioner

Servera med lingongrädde.

Ingredienser

  • Smör
  • Ströbröd
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • Rivet apelsinskal från en apelsin
  • Knäck
  • 1 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 3 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 100 g valnötter, grovhackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smöra och bröa formen.
    3. Riv mandelmassan och vispa med elvisp till en jämn smet tillsammans med äggen och apelsinskalet. Häll smeten i formen och grädda i 15 minuter.
    4. Blanda socker, sirap, grädde och smör i en liten tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen och fortsätt koka i ca 10 minuter. Rör ner valnötterna. Häll den varma knäcken på mandelbottnen och låt den kallna.
    5. Servera med lingongrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Helvina 15 december 2011

    Den var jättegod, jag fick mycket beröm för den! Men -vi fick ta den från formen med sked, knäcken var helt lös, trots att jag kokade den i drygt 15 minuter. Den var alltså långtifrån klar, trots längre tid än vad du angett.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben