Gosig knäcktårta ( äggfri)

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Kan inte misslyckas. Blir godare dagen efter.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 100 gr smält smör
  • 2,5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 msk siktat florsocker
  • 20 vindruvor
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt grädde, sirap och smält smör. Blanda.
    2. Kavla ut (med kavel klädd i glad-pack) 2 bottnar 20 cm i diameter.
    3. Grädda i 175 grader i 10-15 min.
    4. Svalna. Vispa 2,5 dl grädde och bred ut mellan bottnarna.
    5. Låt helst tårtan stå kallt till nästa dag. Garnera med vindruvor och sikta över florsockret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben