Iranks örtomelett
Serverar:
4 portioner
Tid:
25 minuter
Även kallad Koksabz
Ingredienser
5 ägg
1 msk vetemjöl
½ liter blandat grönt (se nedan i punkterna)
Purjolök
Persilja
Dill
Koriander
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 msk smör
Servering
1 granatäpples kärnor
1 dl turkisk yoghurt
Instruktioner
Vispa först ihop ägg och mjöl, blanda sedan i hackat grönt, salt och peppar.
Spara lite grönt till serveringen.
Hetta upp fettet i en stor stekpanna och häll i smeten.
Lägg på lock och stek på medelvärme tills omeletten fått färg på undersidan och stadgat sig, men fortfarande är krämig på ytan.
Vände den med hjälp av en tallrik och stek andra sidan.
Låt svalna och dela omeletten i bitar.
Garnera med granatäppelkärnor, kryddgrönt och en klick yoghurt.
Liknande recept
Baguette med örtomelett, ricotta och grillad paprika
4
Iransk örtomelett (kokosabz)
Persisk örtomelett med knaprig sallad
4
Läcker örtomelett
4
Koko sabzi
10 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!