Iranks örtomelett

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Även kallad Koksabz

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ liter blandat grönt (se nedan i punkterna)
  • Purjolök
  • Persilja
  • Dill
  • Koriander
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk smör
  • Servering
  • 1 granatäpples kärnor
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Vispa först ihop ägg och mjöl, blanda sedan i hackat grönt, salt och peppar.
    2. Spara lite grönt till serveringen.
    3. Hetta upp fettet i en stor stekpanna och häll i smeten.
    4. Lägg på lock och stek på medelvärme tills omeletten fått färg på undersidan och stadgat sig, men fortfarande är krämig på ytan.
    5. Vände den med hjälp av en tallrik och stek andra sidan.
    6. Låt svalna och dela omeletten i bitar.
    7. Garnera med granatäppelkärnor, kryddgrönt och en klick yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben