Persisk örtomelett med knaprig sallad

Serverar: 4 portioner

En underbart god omelett serverad med en smakrik och knaprig sallad och en "bitig" sås på vitlök och yoghurt.

Ingredienser

  • 200 g bladspenat
  • Ca 2 dl hackad gräslök, persilja och dill
  • 2 msk olja att steka i
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6-8 ägg
  • 1-2 krm salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja eller curry
  • Sås
  • 2 dl yoghurt
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sallad
  • 1 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe persilja eller färsk mynta
  • Saften av ½ citron
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop vitlöksyoghurten och ställ kallt till servering.
    2. Klipp spenat och örter mycket fint, eller hacka dem med kniv.
    3. Hetta upp olja i en stekpanna, pressa vitlöken direkt i pannan. Lägg i de hackade örterna och spenaten och fräs tills de är mjuka.
    4. Vispa upp äggen med salt, peppar och gurkmeja eller curry och häll smeten över örterna.
    5. Stek omeletten på bägge sidor tills den fått fin färg, ca 10 minuter.
    6. Strimla fänkålen och paprikan till salladen, hacka persiljan. Blanda med citronsaften, olivolja och smaksätt med salt och peppar.
    7. Servera omeletten med såsen och salladen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben