Persisk Sallad shirazi

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

En uppfriskande och super god sallad som kommer från södra iran (Shiraz) och passar till nästan alla maträtter.

Ingredienser

  • 3 tomater (fint tärnade)
  • 1 gurka (fint tärnad)
  • 1 rödlök (fint strimlade)
  • 1 citron (saften)
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk torkad mynta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda alla grönsaker i en skål. Rör samman citronsaft samt olivolja. Blanda det med grönsakerna och strö över mynta, salt och peppar. Rör försiktigt så att allt blandas runt ordentligt. det bästa är att låta salladen vara i kylen i en halvtimme innan servering, men det går bra att äta den direk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kristina_trinh_16 21 juli 2013

    tack för receptet! salladen blev jättegod! kommer äta mkt av denna sallad i framtiden :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben