Irish chocolate coffee

Serverar: 2 portioner

Underbar chokladversion av irish coffee

Ingredienser

  • 50 g mörk choklad
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 cl irländsk whisky
  • 2 dl nybryggt starkt kaffe
  • Ev råsocker eller farinsocker
  • Topping
  • Lättvispad grädde
  • Riven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i bitar. Hetta upp grädden, ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om till slät konsistens. Ge mjölken ett uppkok. Droppa chokladkrämen på insidan av 2 stora glas så att den rinner mot botten. Häll whiskyn i glasen. Fyll upp med det heta kaffet och mjölken. Smaksätt gärna med lite råsocker eller farinsocker. Toppa med en klick grädde och strö över riven choklad.
    2. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben