Muffins med irish coffee

Serverar: 12 portioner

Muffins med irish coffee. Låter det inte bara läcket! Mums!

Ingredienser

  • 1 msk solros- eller jordnötsolja, till plåten (om det behövs)
  • 275 g vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 85 g smör
  • 55 g råsocker
  • 1 stort ägg, uppvispat
  • 11/4 dl vispgrädde
  • 1 tsk mandelessens
  • 2 msk starkt kaffe
  • 2 msk likör med kaffesmak
  • 4 msk Irish Whiskey
  • Vispad grädde, till servering (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins eller placera 12 pappersformar i dem. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i en stor skål.
    2. Rör smör och råsocker luftigt i en separat skål och rör sedan ner det uppvispade ägget. Slå på vispgrädde, mandelessens, kaffe, likör och whiskey och rör tills smeten är nätt och jämnt blandad. Rör inte för länge — det gör inget om det är lite klumpar i smeten.
    3. Fördela muffinssmeten i fördjupningarna eller pappersformarna i plåten (de ska fyllas till ungefär två tredjedelar). Grädda muffinsen i 200° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllengula. Ta ut dem och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller. Om du vill kan du skära av ett lock på muffinsen och fylla dem med vispad grädde innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Marzet 9 februari 2009

    Låter bara för gott för att missa! Hoppas bara att du inte serverar dessa läckerbitar i vanliga vita muffinsformar... Det vore så synd

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben