Irish coffee parfatit

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En läcker dessert att runda av en god middag med. Whiskyn i parfatien gör att den inte får hård konsistens

Ingredienser

  • 3 st äggulor
  • 2 st äggvitor
  • 3/4 dl florsocker
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 msk pulverkaffe
  • 4 msk whisky
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. 1) Vispa äggulorna med florsocker & farinsocker ljust och pösigt. 2) Rör ut kaffepulvret i 2 msk whisky, rör ner det i äggsmeten 3) Vispa grädde till skum och vänd ner försiktigt i smeten. 4) Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ner tillsammans med resten av whiskyn, i omgångar. 5) Häll smeten i en form och täck den med gladpack. Ställ i frysen över natten. 6) Fördela parfaiten i potionsglas, toppa med lite grädde och pulverkaffe, elle chokladkaffebönor.
    2. Servera gärna med en kopp kaffe

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Littlechef 25 juli 2009

    Såna här efterrätter är mycket efterlängtande och vet att det kommer att gå igenom ^^ Ska först testa det på familjen och sen använder jag det säkert på nån Middag, Kanske även bjuda min flickvän på det ^^

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben