En läcker dessert att runda av en god middag med.
Whiskyn i parfatien gör att den inte får hård konsistens
Ingredienser
3 st äggulor
2 st äggvitor
3/4 dl florsocker
1/2 dl farinsocker
1 msk pulverkaffe
4 msk whisky
3 dl vispgrädde
Instruktioner
1) Vispa äggulorna med florsocker & farinsocker ljust och pösigt.
2) Rör ut kaffepulvret i 2 msk whisky, rör ner det i äggsmeten
3) Vispa grädde till skum och vänd ner försiktigt i smeten.
4) Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ner tillsammans med resten av whiskyn, i omgångar.
5) Häll smeten i en form och täck den med gladpack. Ställ i frysen över natten.
6) Fördela parfaiten i potionsglas, toppa med lite grädde och pulverkaffe, elle chokladkaffebönor.
Såna här efterrätter är mycket efterlängtande och vet att det kommer att gå igenom ^^ Ska först testa det på familjen och sen använder jag det säkert på nån Middag, Kanske även bjuda min flickvän på det ^^
Såna här efterrätter är mycket efterlängtande och vet att det kommer att gå igenom ^^ Ska först testa det på familjen och sen använder jag det säkert på nån Middag, Kanske även bjuda min flickvän på det ^^