Irländsk gryta

Serverar: 4 portioner

En god lammgryta

Ingredienser

  • 1 kg lammkött från bringa, bog eller ryg
  • 1-2 msk olja
  • 3 dl öl
  • 2 morötter
  • 1 bit kålrot ca 150 g
  • 1 palsternacka
  • 4-5 potatisar
  • 1 tsk salt
  • 5-6 svartpepparkorn
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Skär lammköttet i bitar. Bryn dem i olja. Tillsätt öl. Koka ca 20 minuter.
    2. Skala morötter, kålrot, palsternacka och potatisar och skär i stora bitar. Lägg detta i grytan.
    3. Krydda med rosmarin, salt, svartpepparkorn, lagerblad och fortsätt koka tills rotfrukterna är klara och köttet mört.
    4. Servera med bladpersilja och bröd.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben