Ischoklad surprice

Serverar: 50 portioner

Jag lekte lite och det blev ischoklad fylld med vitchokladkräm.

Ingredienser

  • Vitchokladkräm
  • 1 dl grädde
  • 100 gram blockchoklad , vit
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • Ischokladen
  • 250 gram blockchoklad , ljus eller mörk
  • 125 gram kokosfett
  • Instruktioner

    1. Värm grädden till kokpunkten, vid första bubblan, ta den från värmen. Tillsätt vit blockchoklad, rör om till det smält. Tillsätt vaniljsocker. 2. VIKTIGT! Låt krämen svalna något. Häll krämen i en skål. Ställ in skålen i kylen. Rör om i den då och då (ca. var 10:e minut) TILLS DEN TJOCKNAR, tar minst 1 timme, den ska vara så tjock att du kan göra klickar av den. 3. Klicka eller gör små kulor, lägg dem på smörpapper och frys in en stund. Innan du nu fortsätter måste du vänta tills vitchokladkrämen är klar. 4. Hacka eller bryt chokladen i bitar, lägg den tillsammans med kokosfett i en rostfriskål. Smält chokladen över vattenbad. 5. VATTENBAD: Koka vatten i en kastrull , ta den från värmen och ställ den rostfria skålen med choklad över det kokheta vattnet. (OBS! Tänk på att vattnet/vattenångan inte får komma i kontakt med chokladen , den kan då bli grynig) 6. Häll lite choklad i varje ischokladform (aluminiumform) och lägg en "kula" vitchokladkräm i varje form, häll på mer choklad så att det täcker.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    1

    Kommentarer (2)

    sagae 16 december 2010

    Mycket uppskattade på julfesten! Missade dock att grädden började koka första gången, och den ville inte stelna riktigt då, så jag gjorde en till omgång med lite mer choklad än vad son stog i receptet - det funkade utmärkt. Jag gjorde också så i slutändan att jag gjorde chokladcremen och hällde den i en skål och ställde i kylskåpet. När den tjocknat så smälte jag den mörka chokladen och fettet och slevade upp i formar och droppade i cremen med en tesked så den syntes ovanifrån och ställde dem sedan i frysen. Cremen höll sig mjuk och fin även i frysen och de var underbart goda!

    vebon 3 januari 2011

    Gjorde detta recept som julgodis, enkelt och gott. Mvh Vebon

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben