Kokos knäck

Tid: 40 minuter

Less på den vanliga jul knäcken? Varför inte pröva nått nytt till jul?

Ingredienser

  • 2 dl Vispgrädde
  • 2 dl Ljus sirap
  • 2 dl Strösocker
  • 1 dl Kokosflingor
  • 2 msk Ströbröd
  • 2 msk Smör
  • Instruktioner

    1. Blanda sirap, grädde och socker i en kastrull. Koka ca 15-30 min. Det är viktigt att röra om så att det inte bränner fast.
    2. Gör kulprov då och då för att se att det inte blir överkokt och bränt. Tillsätt kokosflingor, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar eller som jag i ischoklad formar.
    3. Låt stelna. Förvara i kylen.
    4. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula. När smeten går att rulla till en fast kula så är det klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jenniebl 3 december 2011

    Fruktansvärt goda =) Och mkt lätta att göra =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben