Iskaffe

Serverar: 1 portioner

Iskaffe har jag läst är en poppis dryck i Sverige i ar. Jag har druckit det i 15 år nu i Grekland där jag bor. Vi gör den dock lite anorlundare än vad jag läste i tidningen. Så har kommer ett grekiskt recept på iskaffe. Här nere i Grekland dricker vi det året om och inte bara på somrarna.

Ingredienser

  • 1-1,5 dessertsked pulverkaffe
  • 1-2 dessertsked (efter smak) socker
  • mjölk efter smak
  • is
  • Instruktioner

    Med 0,5 dl vatten, pulverkaffet och socker i en shaker skakar man till sockret och kaffet lösts upp och det blivit lagom mycket skum, ca. 1 minut. Fylls i ett avlångt högt glas med isbitar (och mjölk) som sen fylles med kallt vatten tills skummet närmar sig glasets kant. Ett sugrör och avnjut en het sommardag!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben