Isländsk plockfisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Fantastisk huvudrätt i all sin enkelhet. Lätt att göra med rester t ex.

Ingredienser

  • 700 g kokt vit fisk
  • 500 g kokt potatis
  • 1 hackad gul lök
  • 50 g smör
  • 50 g vetemjöl
  • 750 ml mjölk
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra en bechamelsås.
    2. Smält smöret och strö i mjölet. Vispa i hop och häll så småningom i mjölken. Pass på att vispa hela tiden så inte såsen bränns i botten.
    3. Smaka av med salt och svart peppar
    4. Mosa lätt den kokta potatisen och fisken tillsammans med såsen i en enda härlig opretentiös röra, och smaka av. Krydda efter behov. En del använder buljong för att ge smak, så prova dig fram. Servera med isländskt rågbröd och en liten sallad. Underbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben