Lammsoppa från Island som också innehåller grönsaker, bland annat grönkål som ger en vacker färg och smak. Bjud bröd till soppan.
Ingredienser
1 kg lammkött av bog eller bringa
500 g morötter
500 g kålrabbi
1 purjolök
1 klyfta vitkål
2 liter vatten
1 msk salt
½ dl risgryn
200 g djupfryst grönkål
½ dl hackad persilja
Instruktioner
- Skala och skär morötterna och kålrabbin i tärningar, skiva purjolöken och strimla vitkålen. Skär köttet i cm-bitar.
- Lägg köttet i en gryta. Häll över vattnet och saltet, koka upp och skumma det väl. Låt det sjuda ca 30 minuter under lock.
- Lägg i risgrynen, morötterna, kålrabbin och vitkålen och låt alltsammans koka ytterligare 1 timme.
- Tillsätt purjolöken och grönkålen och koka ytterligare 10 minuter.
- Strö över hackad persilja.
Liknande recept
Kommentarer (0)