Isländsk lammsoppa

Serverar: 4 portioner

Lammsoppa från Island som också innehåller grönsaker, bland annat grönkål som ger en vacker färg och smak. Bjud bröd till soppan.

Ingredienser

  • 1 kg lammkött av bog eller bringa
  • 500 g morötter
  • 500 g kålrabbi
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitkål
  • 2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • ½ dl risgryn
  • 200 g djupfryst grönkål
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och skär morötterna och kålrabbin i tärningar, skiva purjolöken och strimla vitkålen. Skär köttet i cm-bitar.
    2. Lägg köttet i en gryta. Häll över vattnet och saltet, koka upp och skumma det väl. Låt det sjuda ca 30 minuter under lock.
    3. Lägg i risgrynen, morötterna, kålrabbin och vitkålen och låt alltsammans koka ytterligare 1 timme.
    4. Tillsätt purjolöken och grönkålen och koka ytterligare 10 minuter.
    5. Strö över hackad persilja.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben