Lammsoppa med mynta

Serverar: 4 portioner

Mynta och olivolja passar bra till lammkött. Soppan blir matig av nudlarna, men är du mycket hungrig, bryter du ett gott bröd till soppan.

Ingredienser

  • 700 g benfritt, magert lammkött
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 liter vatten
  • 70 g nudlar
  • 3 msk hackad färsk mynta
  • Saften av 1½ pressad citron
  • Instruktioner

    1. Skala löken och hacka den fint och skär köttet i 1½ cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet och löken i 5 minuter under omrörning.
    2. Tillsätt tomatpuré, salt, paprikapulver och vatten, koka upp och låt sjuda i 1 timme. Lägg i nudlarna och koka tills de är mjuka.
    3. Hacka myntan och pressa saften ur citronerna. Rör ner den hackade myntan och citronsaften strax före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben