Skotsk lammsoppa

Tid: 1 timme 30 minuter

4 portioner En mycket matig soppa med härlig smak av lamm och grönsaker. Återigen är det lammkött med ben som är grejen.

Ingredienser

  • 500 g lammkött, med ben av bog eller bringa
  • 1½ liter vatten
  • 1 msk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 klyfta vitkål
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 dl djupfrysta ärtor
  • Persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och salt. Lägg i köttet och koka upp. Tillsätt pepparn och koka på svag värme under lock ca 1 tim eller till köttet är mört.
    2. Skala eller skölj grönsakerna under tiden. Skär vitkål och purjo i strimlor, morot och selleri i små tärningar. Ta upp köttet och lägg vitkål, purjo, morot och selleri i buljongen och koka på svag värme under lock 15 min. Lägg i blomkål mot slutet av koktiden.
    3. Bena ur och skär köttet i småbitar och lägg i soppan tillsammans med ärtorna att bli varma. Smaka av och klipp persilja över. Servera gärna ett surdegsbröd till.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben