Skotsk kycklinggryta

Serverar: 4-5 portioner

En underbar gryta, klassisk och enkel.

Ingredienser

  • 1 kyckling (ca 1 kg)
  • 2 msk smör
  • 8-10 potatisar
  • 1 burk löksoppa
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 2 lagerblad
  • ½ dl grovhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 8-10 bitar och bryn dem i matfettet.
    2. Borsta potatisen och skala den ev. Skär den i ½ cm tjocka skivor. Lägg hälften av potatisen som en botten i en gryta som tål ugnsvärme, lägg kycklingbitarna ovanpå och täck med resten av potatisen. Häll på löksoppan och ½ burk vatten och krydda med salt, peppar, paprikapulver och lagerblad. Koka rätten under lock i 175 grader ca 1 timme.
    3. Servera med persilja över och någon god gelé och ev också en ättiksinläggning till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben