Lammsoppa på turkiskt vis

Serverar: 4 portioner

En jättegod variant jag åt på en resturang i Antalya, har försökt eftersträva med ännu bättre resultat, kan rekommenderas.

Ingredienser

  • Ca 500 g lamm med ben (går med lammfärs)
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 2 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 400 g konserverade ärter
  • 500 g kikärter
  • salt
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp lammköttet (ej färs) med 1 delad lök, morötter, lagerblad, pepparkorn, 2 hela vitlöks klyftor och buljongtärningarna i ca 2 liter vatten. Låt det puttra i drygt 1 timme och rensa sedan av köttet, skär i lagom små bitar. (Om du har lammfärs ha i den i buljongen och låt sjuda i typ 30 min).
    2. Hacka upp den andra löken i små bitar och fräs den i en kastrull med olivolja tills de blir mjuka skall ej få färg och sila av kokspadet och häll det i kastrullen med tomatpurén och paprikapulvret med 1 pressad vitlöksklyfta och tillsätt köttet och de avsköljda kikärtorna. Låt småsjuda i ca 30 minuter och tillsätt burken med ärtor smaka av och låt småputtra i ca 10 minuter.
    3. Smaka av med salt och peppar. Servera antingen med lite kokt ris vid sidan av eller vitt bröd att doppa i.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 28 januari 2012

    Mycket god soppa jag tog lammfärs kommer att göra den igen 5 poäng från mej monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben