Janssons frestelse på Lindahls vis
Varför inte servera en Jansson, förutom ansjovisfilé, även med turkisk yoghurt och skivad purjolök.
Ingredienser
2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
700 g skalad potatis
200 g skivad lök
100 g skivad purjolök
100 g ansjovisfilé inkl spad
1 dl grädde
Rapsolja till stekning
Instruktioner
- Skär ansjovis i grova bitar. Spar spadet. Strimla potatisen och lägg den i rikligt med vatten. Rör om någon gång. Ta upp potatisen efter 5-10 min, låt rinna av ordentligt och blanda med den skivade löken och purjon.
- Värm lite olja i en djup teflonpanna och fräs potatisblandningen på medelvarm spisplatta. Potatisen ska bli "glasig", men inte ta färg. Får inte allt plats i en panna, häller du den frästa potatisen i en gryta.
- När allt är stekt tillsättes alla övriga ingredienser. Låt koka upp under svag värme och jämn omrörning. När potatisen är mjuk hälls blandningen i en ugnssäker form.
- Grädda frestelsen i 175º ca 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)