Janssons frestelse på Lindahls vis

Serverar: 4-12 portioner

Varför inte servera en Jansson, förutom ansjovisfilé, även med turkisk yoghurt och skivad purjolök.

Ingredienser

  • 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 700 g skalad potatis
  • 200 g skivad lök
  • 100 g skivad purjolök
  • 100 g ansjovisfilé inkl spad
  • 1 dl grädde
  • Rapsolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär ansjovis i grova bitar. Spar spadet. Strimla potatisen och lägg den i rikligt med vatten. Rör om någon gång. Ta upp potatisen efter 5-10 min, låt rinna av ordentligt och blanda med den skivade löken och purjon.
    2. Värm lite olja i en djup teflonpanna och fräs potatisblandningen på medelvarm spisplatta. Potatisen ska bli "glasig", men inte ta färg. Får inte allt plats i en panna, häller du den frästa potatisen i en gryta.
    3. När allt är stekt tillsättes alla övriga ingredienser. Låt koka upp under svag värme och jämn omrörning. När potatisen är mjuk hälls blandningen i en ugnssäker form.
    4. Grädda frestelsen i 175º ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben