Min goda Janssons frestelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En god Janssons som blir bäst på mjöliga potatisar, ex King Edward.

Ingredienser

  • 8-10 råa potatisar
  • 2 stora gula lökar
  • 1 burk ansjovisfilér, 125 g
  • 3 dl grädde
  • Ströbröd
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225ºC.
    2. Bryn den hackade löken. Skala och skär potatisen i stavar.
    3. Lägg hälften av potatisen i en smord ugnsform. Lägg över den brynta löken. Klipp ansjovisfilérna och lägg över löken.
    4. Lägg över resten av potatisarna. Häll över spadet ifrån ansjovisarna och grädden.
    5. Strö ströbröd över och några smörklickar.
    6. Grädda ca 45 min-1 timme. Kan behöva täckas med ugnsfolie mot slutet.
    7. Lycka till. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    FiffiNelly 22 december 2011

    Detta är den bästa jansson :) God jul!!

    SaraFlisan 23 december 2011

    Absolut godaste Janssons Frestelsen jag ätit.....

    Algot 7 april 2012

    Toppengod! Så ska en \"Jansson\" smaka!

    Makejo 20 oktober 2013

    Detta recept var fantastiskt gott!! Smakar precis som fars jansson.

    tossan82 24 december 2013

    Jag hade aldrig gjort en Jansson tidigare och nu behöver jag aldrig leta efter nåt annat recept - kanongott blev det!

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Julbord för födoämnesallergiker
    Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben