Lammsoppa med linser

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Jättegod

Ingredienser

  • 500-600 g lammkött av bringa eller bog
  • Buljong
  • benen från lammköttet
  • 1 morot
  • 1 palsternacka i tärningar
  • 1 purjolök i små bitar
  • 1 1/2 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 gula lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 burk hela tomater (ca 400 g)
  • Salt
  • 1tsk vit eller svartpeppar 3dl linser
  • 2 gröna paprikor
  • Instruktioner

    1. Skär loss köttet från benen och skär det i små bitar.
    2. Koka buljong på benen och rotsakerna i saltat vatten minst 30 minuter.
    3. Skala och hacka löken under tiden.
    4. Fräs kött och lök i lite matfett i en gryta.
    5. Tillsätt vitlöken, tomaterna med sitt spad, buljongen (ca 1 1/4l), salt och kryddor.
    6. Skölj linserna. Lägg dem i grytan och låt soppan koka ca 45 minuter, eller tills köttet är mört.
    7. Skölj och skär paprikorna i ringar. Tag noga bort kärnorna. Lägg paprikaringarna i grytan och låt soppan koka yterligare 5 minuter.
    8. Servera bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben